Imaan Hammam op de cover van Vogue Arabia

In deze tijd van Donald Trump en de muslim ban, zijn het de lichtpuntjes die ons vult met trots. Deze week is de 20-jarige Imaan Hammam het lichtpuntje waarbij zij schittert op de tweede editie van Vogue Arabia, getiteld ‘I’ve got the Power’.

De 20-jarige Imaan Hammam is een Nederlandse supermodel met Marokkaanse en Egyptische wortels. Op 13-jarige leeftijd werd ze ontdekt op het Centraal Station van Amsterdam door de modellenscout Marit Simons. Op Instagram uit ze hoe ongelofelijk vereerd zij zich voelt.

In haar Instagram post schrijft ze: ‘Het is een eer om de sterke en krachtige Arabische vrouwen te mogen vertegenwoordigen. Opgegroeiend in de Marokkaanse/Egyptische cultuur, voel ik me zo gezegend dat ik jonge Arabische vrouwen kan inspireren om altijd succes te behalen, hun doelen te bereiken en positief te blijven in het leven!’

Header
Bron: Vogue. Fotograaf: Josh Olins

Deena Aljuhani Abdulaziz, editor-in-chief van Vogue Arabia, opent de tweede editie met een krachtige brief die de sterke cover goed ondersteund: “Vrouwen, kracht en het Midden-Oosten – de  onderlinge dynamiek tussen deze drie elementen worden constant onderschat door de rest van de wereld. Echt, het is een simpele synergie. Wij Arabische vrouwen, wij zijn ongetwijfeld sterk’.

De supermodel stond al een keer eerder op de cover van de Amerikaanse editie van de Vogue. Ook heeft ze in shows gelopen van onder andere Jean-Paul Gaultier, Givenchy en Victoria’s Secret.

Header foto bron: i-D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s